Sådan indretter du en skøn terrasse

16. april 2025 - Thea Poulsen

Terrassen er en skøn del af haven, det er her livet foregår hele sommeren. På terrassen har man mulighed for at indrette sig og gøre det rigtig hyggeligt og behageligt. Men det kan være svært at indrette så flot som man ser det i bladene. Hvordan skal man indrette sig, hvordan gør man en terrasse hyggelig? Lige netop disse spørgsmål kender svenske Åsa svarene på. 

Sådan dyrker du tomater

15. april 2025 - Thea Poulsen

Det er lige nu du kan gå i gang med at så tomater. Tomater er varmekrævende planter, og det er derfor nødvendigt at starte tidligt og indendørs, hvis du vil have en god høst. 

Tomater er så meget mere end bare tomater – der findes tusindvis af forskellige slags. Runde, aflange, små, store, grønne, røde, gule, orange, hvide – ja sågar sorte tomater! 

Slip for at hyppe kartofler – dyrk kartofler i højbede!

15. april 2025 - Thea Poulsen

Der findes ganske få ting i verden, som smager så godt som nyopgravede kartofler med smør. Nu er det ved at være tid til at få lagt kartoflerne til forspiring, hvis du ikke allerede har gjort det. Kartoflerne kan komme i jorden i midten af april måned – eller endda før, hvis vejret arter sig. 

Klargør drivhuset med kapillærkasser

13. april 2025 - Thea Poulsen

Det lune forårsvejr har varmet jorden godt op, og det er ved at være tid for alle vores tomater, agurker og chilier at flytte i drivhuset. Hvis du ikke allerede har gjort drivhuset forårsklart, og hvis du, ligesom os, ikke lige fik det gjort i efteråret, så er det nu du må i gang. 

Tomat og chili uden drivhus

14. april 2025 - Thea Poulsen

I slutningen af februar cyklede jeg for første gang i år en tur til havecentret. Målet var at hente såjord og et minidrivhus til forspiring af tomat- og chilifrø. Frøene havde jeg allerede købt på nettet, og de lå og lokkede i deres små poser på køkkenbordet. 

April i haven

14. april 2025 - Thea Poulsen

Endelig er det blevet forår! Mens haven har været frosset ned i vinterkulden, har jeg været travlt optaget af alt muligt andet, men nu har duften af forårslun muldjord igen taget magten over mig, og jeg er i fuld gang med alverdens haveplaner – og ikke mindst med at så og spire. 

Tid til sneglejagt

14. april 2025 - Thea Poulsen

Samtidig med, at vi kan glæde os over de lune forårsdage, dukker haveejernes skræk nr. 1 – de såkaldte dræbersnegle – også op. Med den milde vinter vi har haft, har sneglenes æg desværre haft gode muligheder for at overleve. 

Nu kan du plante (sommerblomster) i krukker

1. maj 2025 - Thea Poulsen

Maj er her, og det er tid til at fylde krukker og altankasser med sommerens blomster. Uanset om du er til petunia, pelargonier eller spændende stauder, får du her masser af inspiration.

Sådan dyrker du agurker!

8. april 2025 - Thea Poulsen

Nu er foråret for alvor kommet over os, og vejret har været skønt længe. Temperaturene er stadig lidt lave, men det er nu, hvor vi kan begynde at så, de lidt mere varmekrævende planter – som agurker. 

6 lærerige aktiviteter i haven

8. april 2025 - Thea Poulsen

Børn elsker at være udenfor – og haven er det perfekte sted til leg, læring og nærvær. Her kan man udforske naturen, stille nysgerrige spørgsmål og få jord under neglene sammen. Uanset om du har en stor have eller en lille altan, er der masser af muligheder for at skabe sjove og lærerige stunder med børnene. Derfor bringer vi her 6 forslag til lærerige aktiviteter i haven, som du kan lave med dine børn.

10 haveprojekter du kan gå i gang med i april

7. april 2025 - Thea Poulsen

Kalenderen siger april, og det er nok en af de måneder med allermest uforudsigeligt vejr. Det kan derfor være svært at finde ud af hvad man egentlig kan give sig til i haven i denne måned. Men påsken står for døren, og hvis solen titter frem, så er det svært at holde sig ude af haven. 

Her får du 10 ting du kan lave i haven i april! 

Vores have blomstrer

2. april 2025 - Thea Poulsen

Foråret er over os, og haven står i fuldt flor! Vi har plantet alt fra farverige tulipaner og duftende lavendel til magnoliens elegante blomster. Læs om hvordan vi har indrettet vores have med både højbede og krukker.

Højbede-kompost

2. april 2025 - Thea Poulsen

Når du modtager dit nye højbed fra os, så er du faktisk allerede i gang med at lave kompost. Emballagen er nemlig lavet af brunt bølgepap, som udelukkende er baseret på træfibre. Trykfarven er vandbaseret og uden indhold af farlige kemikalier. Du kan derfor roligt lægge pappet i bunden af bedet og fylde på med muld – så vil det naturlige materiale opløses og blive grobund for dine fremtidige blomster eller afgrøder. 

Få succes med dit georginebed

1. april 2025 - Thea Poulsen

Drømmer du om et farverigt og blomstrende georginebed? Georginer, også kendt som dahlia, er en af havens mest spektakulære sommerblomster, og med den rette pleje kan de blomstre overdådigt fra midsommer til langt ud på efteråret. Læs med og få de bedste tips! 

Sådan dyrker du squash og græskar

1. april 2025 - Thea Poulsen

Både squash og græskar er nogle af de planter som kan give det allerstørste udbytte. De minder meget om hinanden, men de er lidt forskellige at dyrke. I dag kan du lære hvordan du kan dyrke dem i haven med succes. 

Sådan dyrker du majs i højbed

31. marts 2025 - Thea Poulsen

I dag skal det handle om, hvordan du dyrker majs i højbed. Der findes få ting, der er så delikate som friske, grillede majskolber om sommeren. Der er faktisk mange, der tror det ikke er muligt at dyrke spiselige majs herhjemme, fordi der på de store marker kun bliver dyrket fodermajs – en noget mindre delikat oplevelse.

Hvorfor Cortenstål?

28. marts 2025 - Thea Poulsen

Cortenstål er tilbage! Det rustikke materiale til planter og højbede tilføjer både skønhed og karakter til haven. Læs hvordan cortenstål og råjern kan transformere din udendørs indretning.

Sådan anlægger du et velsmagende og frodigt krydderurtebed

25. marts 2025 - Thea Poulsen

Hvem har ikke været på ferie i syden og pludselig fanget den skønne duft af rosmarin, mynte eller timian? Lav dit eget velduftende urtebed og få sydlandsk stemning i haven hele sommeren.  

10 haveprojekter til påskeferien

25. marts 2025 - Thea Poulsen

Påskeferien er det perfekte tidspunkt at skyde foråret og havesæsonen i gang. Selvom vejret indtil videre ikke har givet de store lovninger om forår, så krydser vi fingre for at påsken bringer solskinnet og de milde temperaturer til Danmark. Her kommer 10 haveprojekter du kan hygge dig med i påskeferien. 

Have i højden – skønne grønne rum på taget og altanen

24. marts 2025 - Thea Poulsen

Selvom man ikke har en stor have, stortrives drømmen om en grønnere hverdag. Grønne frirum kiler sig ind mellem byernes hårde belægninger og indtager husene på nyanlagte altaner og tagterrasser. Men det kan være udfordrende at få havedrømmene til at blomstre på et hustag eller en vindblæst altan. Vi har talt med landskabsarkitekt Maja Aarup og fået hendes bedste råd til indretningen af de små grønne oaser i byen. 

5 fantastiske tomatsorter du kan dyrke selv

20. marts 2025 - Thea Poulsen

Drømmer du om at dyrke dine egne saftige, smagfulde tomater? Uanset om du har en stor have eller blot en altankasse, kan du nyde hjemmedyrkede tomater, der smager langt bedre end dem fra supermarkedet. I dette blogindlæg præsenterer vi fem fantastiske tomatsorter, som du nemt kan dyrke selv – og som vil gøre din køkkenhave endnu mere spændende! 

Marts i haven

19. marts 2025 - Thea Poulsen

Marts markerer starten på en ny havesæson! De første spirer begynder at titte frem, og det er tid til at forberede jorden, så frøene får de bedste betingelser. Læs med og få inspiration til dine havegøremål i marts.

Forårsrengøring i haven

18. marts 2025 - Thea Poulsen

Med mindre og mindre risiko for nattefrost, øges troen på, at foråret er kommet for at blive. 

Efter vinteren, frosten og ikke mindst de mange storme, vi har haft, kan haven godt trænge til en forårsrengøring. Der skal ikke så meget til, før arealerne igen ser fine ud – en tur med riven og grensaksen er nok til at peppe haven gevaldigt op. 

Roser i højbede

18. marts 2025 - Thea Poulsen

I april – eller når forsythiaen blomstrer, og faren for nattefrost er ovre – er det tid til at beskære og gøde roserne. Rosenbeskæring er for mange haveejere en svær størrelse. Hvor meget skal der klippes af, og hvornår er det bedste tidspunkt?  

Sådan dyrker du hestebønner

12. marts 2025 - Thea Poulsen

I Danmark har vi ikke den store tradition for at dyrke hestebønner, og det er faktisk synd, for det er en bønne med mange gode kvaliteter.  

5 ting du kan forspire nu i marts

12. marts 2025 - Thea Poulsen

Det er marts, og foråret står for alvor for døren. Det kribler i fingrene for at komme i haven og endelig komme i gang med årets havesæson. Temperaturene er stadig lave, og eftersom den danske sæson er lidt kort, så kan du allerede nu give dine planter et forspring ved at forspire dem indendørs. Her kommer 5 planter du kan forspire allerede nu! 

Spar mange penge ved at dyrke sommerblomsterne fra frø – sådan gør du

11. marts 2025 - Thea Poulsen

Drømmer du også om en en have, der blomstrer hele sommeren? Sommerblomster er skønne at have i haven. De kræver en smule mere arbejde end stauderne, men til gengæld blomstrer de hele sommeren – og de kommer i SÅ mange skønne varianter. 

Skab den perfekte køkkenhave med højbede

11. marts 2025 - Thea Poulsen

Drømmer du om en frodig og velordnet køkkenhave? En af vores kunder har netop sendt os et billede af sin køkkenhave, og resultatet er imponerende! Det er konen i huset, der har stået for den kreative opbygning, og det har resulteret i en praktisk og æstetisk smuk køkkenhave med højbede.

Ud med hyggen! Sådan skaber du loungestemning på terrassen

10. marts 2025 - Thea Poulsen

Vi indretter udendørs hyggekroge med puder, tæpper og lamper som aldrig før. Her får du 10 enkle kneb til at forvandle altanen eller terrassen til et hyggeligt uderum og få mere ud af sommeren. 

Krukker med knopper – skab forårsstemning indenfor

4. marts 2025 - Thea Poulsen

Når det stadig er for koldt til at nyde haven, kan du bringe foråret ind i stuen med en smuk dekoration af grene i krukker. Jeg gjorde netop dette for et par uger siden, da jeg klippede nogle vildskud af havens frugttræer. Indenfor i varmen forvandlede de sig til en enkel, men stemningsfuld blomsterdekoration.

5 gode råd til haven i marts

4. marts 2025 - Thea Poulsen

Efter hvad der føles som verdens længste og koldeste februar, gjorde marts endelig sin entré. Nu er det officielt forår, og det kribler i fingrene for at komme i gang, men det er stadig meget tidligt på sæsonen, så her kommer 5 gode råd til, hvad du kan gøre i haven i marts.  

5 fantastiske kartoffelsorter du kan dyrke i højbed

3. marts 2025 - Thea Poulsen

Drømmer du om at høste dine egne friske, smagfulde kartofler? Højbede er en fantastisk måde at dyrke kartofler på, da de giver god dræning, nem adgang og en tidlig høst. I dette blogindlæg guider vi dig til fem lækre kartoffelsorter, der trives i højbed – uanset om du er til de tidlige, faste eller de melne kartofler.

Fra haven og direkte ind i stuen – sådan får du friske blomster med god samvittighed

3. marts 2025 - Thea Poulsen

Skærehaver, fyldt med smukke blomster til buketter, er mere populære end nogensinde før, og det er ikke svært at se hvorfor. Vi guider dig i gang med din egen skærehave. 

Sådan dyrker du chili – kom godt igang nu!

26. februar 2025 - Thea Poulsen

Hold op hvor er det koldt i disse dage! Hvis du gerne vil have noget at varme dig på senere på året, så skal du i gang med chilifrøene nu! 

Februar i haven

25. februar 2025 - Thea Poulsen

Februar måneds gøremål i haven ligner på mange måder januars – ikke mindst fordi januar måned viste sig fra en usædvanligt vinteragtig side, og de fleste tidlige forårstegn stadig lader vente på sig:

Dyrkning i højbede – en fleksibel og nem løsning til haven

24. februar 2025 - Thea Poulsen

Højbede er en populær og effektiv dyrkningsmetode til grøntsager, krydderurter og blomster. Med Land Højbede får du en innovativ og fleksibel løsning, der kan tilpasses enhver have – helt uden brug af værktøj. De modulopbyggede plantekasser samles nemt og hurtigt, og du kan selv bestemme form og størrelse, så de passer perfekt til dit behov.

Driv rabarber frem og få et forspring

24. februar 2025 - Thea Poulsen

Findes der noget lækre end en rabarbertærte i det tidlige forår? De første spæde rabarberstilke, der lyser op i køkkenhaven længe før alt andet? Men vidste du, at du kan få et forspring og høste dine rabarber endnu tidligere, hvis du driver dem frem?

Hvad kan dyrkes i plantekasser og krukker?

19. februar 2025 - Thea Poulsen

I princippet kan du dyrke de samme planter i kasser og krukker som i et almindeligt plantebed, men nogle egner sig bedre end andre. Som hovedregel skal planternes rodnet ikke være alt for sart med hensyn til udtørring og trange pladsforhold, men ellers er der meget vide muligheder:

Blomsterkasser med forårsblomster

19. februar 2025 - Thea Poulsen

Blomsterkasser kan forvandles til farverige oaser med et udvalg af blomster som blomsterkarse, morgenfruer og kornblomster. Denne tekst giver dig inspiration til at vælge de rette blomsterfrø, placere din plantekasse og endda spise nogle af de smukke blomster. Få tips til, hvordan du plejer dine planter, så de trives og blomstrer i flere måneder.

Krukker... eller kasser?

18. februar 2025 - Thea Poulsen

Findes der et alternativ til udendørs krukker? Ja, det skulle da lige være højbede – dekorative plantekasser, placeret enkeltvis, i klynger eller stablet i højden. 

Purløg dryssende over frokostbordets pålæg

17. februar 2025 - Thea Poulsen

Selvom vinterkulden bider, kan den hårdføre purløg allerede nu høstes fra vores højbed. Den kræver minimal pleje, vokser flittigt og smager bedst rå. Læs med og få vores bedste dyrkningstips – plus en lækker opskrift på purløgspesto!

Køkkenhave for nybegyndere

5. februar 2025 - Thea Poulsen

Mange drømmer om at blive selvforsynende med frugt og grønt, og det er både sundt og tilfredsstillende at høste friske afgrøder fra egen have. Der er noget særligt ved at se gulerodstoppene strække sig op af jorden, og ribsbuskene bugner af bær – en ægte fornøjelse for både øjne og mave. 

Nu kan du forspire kartofler

5. februar 2025 - Thea Poulsen

Vil du dyrke tidlige kartofler, er det netop nu tid til at forspire dem, så de er klar til at komme i jorden, når den er varmet op af solen. Generelt går der 5-6 uger, til kartoflerne er parate til køkkenhaven, og herefter går der mellem 80 og 100 dage, til du kan begynde at høste. 

5 ting du skal huske når du anlægger en køkkenhave!

29. januar 2025 - Thea Poulsen

Skal du til en anlægge en køkkenhave i år? Så er det en god idé at læse med her. Her kommer vi nemlig med 5 ting som er vigtige at overveje inden du anlægger din køkkenhave. Hvis du tager højde for disse 5 ting, så får du nemlig succes med køkkenhaven. 

Frost i foråret

22. januar 2025 - Thea Poulsen

Foråret nærmer sig, og naturen begynder at vågne. Fuglekvidder og spirende blomster varsler starten på havesæsonen, og det kribler i fingrene for at komme i gang.

Selvom frosten stadig kan drille, er det oplagt at tyvstarte med kuldetålende forårsplanter og skabe farve og liv i haven. Læs med og få tips til, hvordan du kan gøre din have klar til en frodig sæson!

Gør drivhuset klar til sommeren

21. januar 2025 - Thea Poulsen

Det lune forårsvejr har varmet jorden godt op, og det er ved at være tid for alle vores tomater, agurker og chilier at flytte i drivhuset. Hvis du ikke allerede har gjort drivhuset forårsklart, og hvis du, ligesom os, ikke lige fik det gjort i efteråret, så er det nu du må i gang. 

Vintertid er tid til havedrømme

16. januar 2025 - Thea Poulsen

Vintertid er ikke oplagt havetid. Hvem har lyst til at tilbringe tiden i haven, når træerne er nøgne, temperaturen er på frysepunktet, eller det blæser og regner? Så lokker pladsen i den lune stue måske mere. Men der kan man jo bruge tiden på at drømme og lægge planer for haven… 

Sådan dyrker du løg i haven

15. januar 2025 - Thea Poulsen

Løg er en af de mest alsidige og brugte grøntsager i køkkenet, det passer til det meste og kan bruges på utrolig mange forskellige måder. Hvis du ikke har prøvet at dyrke løg i haven, så skylder du dig selv at prøve det, det er faktisk ikke særlig svært. Her i denne artikel fortæller vi dig, hvordan du dyrker løg selv.  

Gør plads til hyggen – indret med bænke i haven

8. januar 2025 - Thea Poulsen

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid?

7 gode tips til at undgå sygdomme i drivhuset

7. januar 2025 - Thea Poulsen

Der er ikke noget så irriterende som sygdom i drivhuset. Når ens smukke planter, som man har passet og plejet, pludselig bliver syge, tomaterne rådner, agurkerne bliver gule eller planterne taber alle deres blade. Frustrationen er stor, når bladlusene, spindemiderne og andet utøj gør entré i drivhuset og ødelægger alle ens planter. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at undgå sygdom i drivhuset. Her kommer vores 7 bedste tip! 

Plantekasser med espalier på hjul

18. december 2024 - Thea Poulsen

Med espalier får plantekassen en anden dimension – det giver nye muligheder og oplevelser. 

Beskæring er også et vinterjob

17. december 2024 - Thea Poulsen

Vinterhalvåret er et godt tidspunkt at beskære træer og buske på. For netop nu står de de uden løv, hvilket gør det let at se hvordan væksten former sig – og dermed nemmere at få dem beskåret på den rigtige måde. Det kan i endda ende indenfor som dekoration i plantekasser eller krukker

Giv en krydderurtehave i julegave – nemt og bekvemt

10. december 2024 - Thea Poulsen

Flere og flere danskere springer julegaveræset i butikkerne over og shopper i stedet på nettet. Der er masser af julegave-muligheder på nettet, og en af de lidt anderledes er at give nogle nye højbede eller plantekasser til at pynte haven eller terrassen op med blomster, krydderurter og grøntsager. 

Efterårskulden kommer: Fire gode råd til at gøre dine højbede og plantekasser vinterklar

4. december 2024 - Gustav Jacobsen

Efteråret er en skøn tid, hvor du kan høste frugterne af årets indsats i køkkenhaven. Så snart de sidste afgrøder er høstet, kan du begynde at forberede næste års vækst i dine plantekasser og højbede. Selvom planterne ser færdige og visne ud i efteråret, er de ofte ikke døde, men i gang med deres overvintringsfase. Med en lille indsats allerede i efteråret giver du dine plantekasser og højbede de bedste chancer for en forrygende start, når foråret igen får alt til at spire og blomstre.

Blomstrende forårsløg i dine plantekasser

11. oktober 2024 - LandHave

Hvad er bedre forårsbebuder end når løgplanterne begynder at spire i det tidlige forår. Men for at det kan ske, så skal du i gang allerede i efteråret med at lægge blomsterløgene i jorden.

Her giver vi dig en Trin for Trin guide til lægning af forårsløg:

Jeannies nye bærhave plantet i højbede

10. juni 2024 - LandHave

For nylig har Jeannie fået en spændende tilføjelse til sin have: Land Classic højbede. Disse smukke og funktionelle højbede har ikke kun tilføjet struktur og æstetik til haven, men også skabt en vidunderlig mulighed for Jeannie og hendes børn at dyrke deres egne bær.

Gør plads til hyggen – indret med højbede og bænke

12. januar 2023 - LandHave

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid? 

Fem gode grunde til at dyrke i højbede

29. september 2022 - Lotte Denckert

Der er rigtig mange fordele ved at dyrke i højbede. Står du og overvejer om du skal anlægge højbede i haven, så læs endelig med her.

Gør plads til hyggen – indret med bænke

12. januar 2023 - LandHave

Havearbejde kan være hårdt arbejde, og fordi haven aldrig stopper med at vokse, så er der altid noget at give sig til i haven. Men husker du at stoppe op, sætte dig og nyde alt det hårde slid? 

Sådan dyrker du auberginer i drivhuset

10. februar 2023 - Lotte Denckert

Aubergine er et medlem af natskyggefamilien, som blandt andet også rummer kartofler, tomater og chilier. Den kom oprindeligt til Europa fra Indien og til at starte med dyrkede man den kun som prydplante, da man var noget skeptisk overfor denne særprægede plante. At dyrke auberginer for pryd er dog heller ingen skam, for den blomstrer med store smukke lilla blomster og kommer det til frugterne, så er der mange forskellige smukke varianter som man aldrig ser i supermarkedet. 

Stiklingeformering – sådan tager du stiklinger

10. februar 2023 - Lotte Denckert

Alle forårsbebuderne pibler snart op af jorden, vintergæk, krokus og erantis som de første, og så er det svært ikke at lade sig rive med af forårsstemningen. Man får lyst til at købe blomster og gå i gang med forspiringen, men frosten kan tids nok komme, så det kan være en god idé at slå lidt koldt regnvand i blodet og vente til jorden er føjelig og nattetemperaturerne højere.

Men må du så slet ikke gå i haven nu? Jo da – der er faktisk ting, du godt kan gå i gang med allerede nu, nemlig stiklingeformering. Du kan tage stiklinger og lave nye planter af de planter, som du, dine venner eller din familie allerede har i jeres haver.

Lær at dyrke aspars i haven

3. marts 2023 - Lotte Denckert

Der er få grøntsager der skriger så meget af forår som friske asparges. Lækre, dampede eller grillede asparges med fisk er en forårsklassiker. Men asparges er også en dyr grøntsag, så ville det ikke være lækkert at kunne høste stakkevis af asparges i haven i stedet for? Hvis du vil lære at dyrke asparges så læs med her.

Dyrk dine egne rødder

14. april 2023 - Lotte Denskert

Gulerødder, persillerødder, pastinakker og rødbeder er nogle af de mest populære rodfrugter at dyrke i haven, og med god grund. Ikke alene er de sunde og næringsrige, men de er også lette at dyrke og kræver ikke så meget vedligeholdelse i løbet af sæsonen. Hvis du har en have eller måske bare en lille altan, så kan du dyrke disse grøntsager og nyde friske, hjemmedyrkede rødder hele sommeren og efteråret. Så læs med her, hvis du vil lære at dyrke rødder.

De tre søstre - planter der hjælper hinanden

17. maj 2023 - Lotte Denckert

Engang fandtes der ingen sprøjtemidler, F1-hybrider og skadedyrsgift. Dengang måtte man trække på erfaringer, for eksempel omkring hvordan man kunne plante planter, som komplimenterede hinanden godt. På engelsk kalder man det ”companion planting”, og de gamle metoder kan stadig være brugbare i dag, hvor mange gerne igen vil undgå at bruge gift i deres haver. I mange tilfælde kan man undgå at bruge gift og kunstgødning, hvis man bruger nogle af de gamle dyrkningsmetoder.

Har du lyst til at prøve kræfter med ”companion planting”, er De tre søstre et godt sted at starte – inspireret af indianerne i Nordamerika, der gennem mange år har dyrket “Three sisters” sammen:

7 tips til at undgå sygdomme i drivhuset

2. juni 2023 - Lotte Denckert

Der er ikke noget så irriterende som sygdom i drivhuset. Når ens smukke planter, som man har passet og plejet, pludselig bliver syge, tomaterne rådner, agurkerne bliver gule eller planterne taber alle deres blade. Frustrationen er stor, når bladlusene, spindemiderne og andet utøj gør entré i drivhuset og ødelægger alle ens planter. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at undgå sygdom i drivhuset. Her kommer vores 7 bedste tip!

Guide til anlæg af din egen skærehave

30. marts 2023 - LandHave

Skærehaver, fyldt med smukke blomster til buketter, er mere populære end nogensinde før, og det er ikke svært at se hvorfor. Vi guider dig i gang med din egen skærehave, så du kan få smukke farverige blomster direkte fra haven og ind i din stue - og så med god samvittighed.

Brug selvvanding i sommerferien og hold ferie med god samvittighed

23. juni 2023 - Lotte Denckert

Gruer du også for at komme hjem til en vissen have, hvor blomsterne er visnet ned ,mens du var på ferie? Det er altid ærgerligt at komme hjem til synet af gullige planter, som hænger ned af krukkernes sider.

Tag foråret med indenfor

1. februar 2023 - LandHave

I det tidlige forår kan man have brug for at mærke, at forårets liv og lys er på vej, selvom temperaturene er lave, og blomsterne lader vente på sig. Heldigvis kan man drive mange forårsblomster frem indendørs og derved tage forskud på glæderne.

3 tips: sådan forlænger du sæsonen for dine planter

1. september 2023 - Lotte Denckert

I Danmarks relativt kølige klima er dyrkningssæsonen ikke så lang som i mere solrige dele af verden. Derfor vil vi gerne strække sæsonen så langt som muligt. I foråret kan vi gøre det ved at forspire planterne indenfor, så de får et godt forspring og er klar til udplantning, når frosten er over. I sensommeren er der andre metoder at forlænge sæsonen med, så planterne holder endnu længere.